miercuri, 13 aprilie 2011

Un pas mic pentru om

... un pas mare pentru omenire ("That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind", Neil Elden Armstrong - 1969). Sau ... nu chiar atat de mare ? :)

Ieri, 12 aprilie 2011, s-au implinit 50 ani de la primul zbor al omului in cosmos. Acum 50 de ani Yuri Gagarin a "ieșit" în spațiul cosmic la bordul rachetei Vostok 1, intr-o călătorie de 108 minute din care 89 minute pe orbita terestră (de aici). Ziua de 12 aprilie a fost declarată de către ONU drept "Ziua Internațională a Misiunilor Spațiale cu Echipaj Uman" (The International Day of Human Space Flight) acum câteva zile, pe 7 aprilie 2011 (de aici).

Opt ani mai tarziu, în 1969, Apollo 11 a fost prima misiune spațială cu aselenizare. 21 ore si 31 minute pe suprafața Lunii. Apoi, încă 5 misiuni Apollo cu aterizare pe Lună, între anii 1969 si 1972. mai multe detalii aici.

Oare, cam cât de mare a fost pasul ala pentru omenire? Daca la nivelul tehnologic de atunci americanii au ajuns pe Lună, ce îi oprește acum să pună straturi acolo de exemplu ? Normal ... asta ca glumă, nu discutăm implicațiile biologice, dar măcar o mică bază militară, ceva reclame Coca-Cola (precum în bancul cu rușii) și un McDonalds puteau sa deschidă acolo. Asta pentru extratereștrii din dosarele FBI desecretizate recent .... Dubios, nu ?! :D

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...