joi, 13 mai 2010

Se anunta vremuri grele...

Greva in educatie, pensionari in strada, studenti in strada. Se pare ca situatia in Romania devine din ce in ce mai agitata. Nici eu nu as vrea sa fiu in situatia lor.

Ce mi-e greu sa inteleg din situatia actuala este de ce nu sunt oamenii pe primul loc. Dar, daca stam sa ne gandim bine, e simplu: din salarii si pensii nu se incaseaza comisioane. Astfel, probabil ca majoritatea proiectelor actuale vor continua, chiar daca multe din ele poate nu ar fi neaparat realizate in situatia de fata.

Nu inteleg de ce trebuie schimbate florile de prin oras. Da, trebuie sa fie frumos, dar daca stam sa o gandim la rece asta nu va incalzi pe nimeni. E drept, sunt cateva locuri de munca acolo, dar asta nu inseamna productie.
Nu inteleg de ce apar petitii pentru ca transportul in comun sa circule si noaptea. Am o vaga impresie ca cel putin 50% din semnatari nu isi fac abonament sau nu isi cumpara bilet, macar asa, din cand in cand.
Nu inteleg algoritmul de impozitare al pensiilor "nesimtite", totusi cred ca oamenii aia si-au platit "darile" si contributia cand a fost cazul. Oare in aceeasi situatie vom ajunge si noi ? Sau ... daca se "impinge" varsta de pensionare tot mai sus cineva spera sa nu mai ajungem acolo.
Iarna de anul asta a fost grea. Sau ... mai grea decat in alti ani. Si atunci toata lumea dadea vina pe autoritati, asa ca autoritatile au luat "masuri" si s-a cheltuit mult mai mult decat ne permiteam. Si ... s-au dus banii.
Nu stim sa "reciclam". Probabil peste 90% din populatie este indiferenta la situatia asta. Ne ingropam in gunoaie si atat, totul este pe baza de consum, iar in mutat gunoaiele de prin oras se duc alti bani.

Se pare ca situatia asta de criza nu e numai vina autoritatilor. E clar ... o mare parte din bani sunt impinsi in locurile din care pot sa mai cada si "pe langa", dar am o vaga impresie ca nici oamenii nu au o preocupare mai mare in a face lucrurile sa mearga. Sa vedem, inca mai sper sa ne "trezim", dar nu prea mai cred ca o sa se intample.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...